Expose

Het is de droom van veel museumbezoekers: rondkijken in het depot van een museum en zelf een tentoonstelling samenstellen. Het Kröller-Müller Museum maakt deze droom nu waar met de unieke tentoonstelling Expose - De allermooiste werken op papier.

Ga naar www.kmm.nl/expose, bekijk de kunstwerken en stel uw favoriete Top 3 samen. Beschrijf vervolgens (kort) waarom juist deze werken niet in de tentoonstelling mogen ontbreken. Deze toelichting is zichtbaar voor andere bezoekers en vormt de basis voor de uiteindelijke tentoonstellingsteksten. Bij de 50 werken die in het museum worden tentoongesteld, vindt u een selectie van de meest opvallende, bijzondere of grappige reacties. Kijk ter inspiratie vooral ook even bij de Uitgelichte Top 3’s, met onder andere de favoriete kunstwerken van Noraly Beyer, Jan Rot en Bas Haring.

Promoten
Expose is voor het Kröller-Müller Museum een bijzonder interactief experiment, dat veel nieuwe informatie zal opleveren over de wensen en ideeën van onze bezoekers. Door uw Top 3 of een e-card (met een linkje naar Expose) te versturen naar familie, vrienden of bekenden, draagt u actief bij aan het succes van de tentoonstelling. Uiteraard is dit ook een mogelijkheid om uw eigen favorieten nog wat extra stemmen te bezorgen!

De tentoonstelling
U kunt stemmen tot 17 januari 2010. De twee weken daarna gaat het museum aan de slag om de gekozen werken in te lijsten en op een mooie wijze te presenteren. De allermooiste werken op papier opent op 7 februari en is te zien tot en met 14 april 2010. 25 inzenders zullen met hun partners uitgenodigd worden voor de officiële opening.

Opdrachtgever
Kröller-Müller Museum
Merk
Kröller-Müller Museum
Doel
Expose is een volledig nieuw en interactief tentoonstellings-concept, waarbij niet het museum maar de bezoeker bepaalt welke kunstwerken te zien zijn in de tentoonstelling. Voor de tentoonstelling De allermooiste werken op papier kan worden gekozen uit 100 meesterwerken van onder andere Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Keith Haring. Deze tekeningen, etsen, gouaches (en nog veel meer) zijn vanwege de kwetsbaarheid van de materialen zelden of nooit te zien in het museum. Een unieke kans dus: u kijkt, kiest en bepaalt welke werken tussen 7 februari en 14 april 2010 in het museum te zien zijn.
Specialisme
Interaction design, Online campagnes, Social media
Techniek:
CSS, Javascript, PHP
Andere cases van Zicht online
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines