De Hondenbrigade

Voor Gemeentebelastingen Rotterdam ontwikkelde Zicht de crossmediale campagne 'Een hondenuitlaatplaats in uw buurt. Logisch'.

Met deze campagne brachten we hondenbelasting op een opvallende wijze onder de aandacht bij de Rotterdammers, met als doel niet-betalers aangifte te laten doen.Centraal staat een mini real-lifesoap rondom de Hondenbrigade. Dit vierkoppige gezelschap van typisch Rotterdamse toiletjuffrouwen en gastheren maakte een tour langs de grote hondenuitlaatzones in de stad. Daar zochten zij contact met de hondenbaasjes om de hondenbelasting op indirecte en luchtige wijze onder de aandacht te brengen.

Gedurende een week werden de belevenissen van de Hondenbrigade dagelijks door een professionele cameraploeg vastgelegd en gepubliceerd op de campagne-site. Op de uitlaatzones zijn speciale Hondenbrigade-drinkbakken achtergelaten om de boodschap langer te laten voortleven. De campagne werd onder de aandacht gebracht door middel van een promotiefilm op de website, PR, media van diverse gemeentelijke instanties en de verspreiding van een informatiefolder met aangifteformulier.

Opdrachtgever
Gemeentebelastingen Rotterdam
Doel
De hondenbelasting op een positieve manier onder de aandacht brengen met het doen van aangifte als einddoel.
Doelgroep
Hondenbezitters
Specialisme
Corporate Websites, Fullservice internet bureaus
Techniek:
Flash
Andere cases van Zicht online
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines