De Geluidstuin

De kinderen ontdekken onder andere wat signaalgeluiden zijn en welke geluiden echte herrie maken, zoals een vliegtuig of stofzuiger. Ook wordt duidelijk hoe mooi geluid eigenlijk is, zoals het geluid van de zee. Na het volbrengen van een aantal opdrachten, mogen de kinderen ook een verzoek indienen voor een geluid. Hier kan zelfs een prijs mee worden gewonnen.

De Geluidstuin is een uitbreiding op de hoortest op www.kinderhoortest.nl en bevat naast de vele testjes ook voorlichtingsvideo's van Kidsweek Junior over het belang van een goed gehoor. Maar de Geluidstuin is vooral een plek om geluid te ontdekken en je gehoor te verrijken!

Vanaf de eerste klas van de middelbare school bezoeken kinderen fors meer concerten en disco's en gebruiken vaker een koptelefoon dan kinderen uit het basisonderwijs. Door kinderen al op de basisschool voor te lichten, kan voorkomen worden dat risicogedrag een gewoonte wordt. Per jaar melden zich 20.000 jongeren met gehoorschade.

Voor ouders is er een speciaal onderdeel met praktische tips en docenten kunnen op de site leskaarten downloaden zodat het onderwerp ook in de klas behandeld kan worden.

De site is ontwikkeld in samenwerking met Kidsweek Junior en illustratrice Maaike Slingerland.

Opdrachtgever
Nationale Hoorstichting
Doel
Om ouders en docenten te helpen bij het voorlichten van kinderen over hun gehoor en de kwetsbaarheid er van, heeft Zicht in opdracht van de Nationale Hoorstichting De Geluidstuin ontwikkeld. De Geluidstuin is een speelse omgeving waar kinderen van 9-12 jaar en hun begeleiders interactief en spelenderwijs kunnen ontdekken en ervaren.
Specialisme
Games & videos, Online campagnes, Portals
Techniek:
Flash, Javascript, PHP
Andere cases van Zicht online
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines