FIFPro Facebook Campagne

Samen met Tam Tam en The Widget Company ontwikkelde FIFPro een wereldwijde campagne waarmee de Facebook Fans en tien van hun vrienden kans maken om de beste voetbalspelers ter wereld, op 9 januari 2012 te Zurich bij het FIFA gala, in het echt te mogen ontmoeten.

De campagne is een wedstrijd waarmee je in 3 simpele stappen kunt meedoen:

1. Voorspel het beste team dat volgens jou de World XI wordt (keuze uit 55 spelers die vooraf zijn bepaald door de 50.000 leden van FIFPro);
2. Nodig 10 van je Facebook vrienden uit om mee te gaan;
3. Zorg dat minimaal 5 Facebook vrienden fan worden van jouw team.

De game word in zijn geheel alleen in de Social Media onder de aandacht gebracht enkent geen traditionele media uitingen. Via deze aanpak zijn er binnen twee weken met hulp van voetbalbonden over de hele wereld al meer dan 11.000 voorspellingen gemaakt door even zoveel deelnemers. Een super prestatie waar FIFPro, Tam Tam en TWC erg trots op zijn! Belangrijker FIFPro heeft nu een verbinding weten te maken met nu in totaal 15.000 voetbalfans (en de komende weken kan dit nog stijgen), waarmee zij blijvend in contact staan.

Opdrachtgever
FIFA FIFPro
Doel
Your 11 meets the World XI, the ultimate soccer fan experience! Dit was de basis voor de FIFPro Facebook campagne die op 1 december 2011 live ging! FIFPro de wereldwijde belangenbehartiger van 50.000 professionele voetballers – waaronder Messi en Cristiano Ronaldo – wilde graag aan het brede publiek duidelijk maken waarvoor ze staat en dat haar leden een jaarlijkse beste team verkiezing houdt. Tam Tam en The Widget Company gingen met deze doelstellingen aan de slag en bedachten samen met FIFPro de campagne.
Doelgroep
Voetbalfans
Specialisme
Advies/Consultancy, Applicaties & widgets, Communities, Fullservice internet bureaus, Interaction design, Online campagnes, Project/Account, Social media, Viral marketing, Vormgeving
Techniek:
.NET, JAVA, XHTML
Andere cases van Tam Tam
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines