12

Woonwijk promotie voor de grootste gemeente van Drenthe: Emmen met ruim 100.000 inwoners

Aanpak
De slogan ‘Komen Donen, Derken en Deven in Delflanden’ maakt mensen in heel Nederland nieuwsgierig. Billboards en radio commercials op Sky Radio en ClassicFM attenderen mensen op de website. Alle geïnteresseerden worden dus naar de speciale website geleid om alvast te proeven van al het moois dat Delftlanden te bieden heeft.

Resultaat
Een sprankelende website met veel herkenbare beelden van Emmen en omgeving. De informatie opgesplitst in de heldere rubrieken Wonen, Emmen en Leven. Ook de publiekstrekker, het Dierenpark, komt natuurlijk aan bod. Prijsvragen stimuleren de bezoekers om kennis te maken met de omgeving. Aantrekkelijke prijzen, zoals geheel verzorgde weekendarrangementen in Emmen, zorgen voor veel inschrijvingen voor de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief wordt gepersonaliseerd verstuurd en door de gedetailleerde statistieken van zowel de nieuwsbrieven als de website houdt de gemeente Emmen zicht op de effectiviteit van de acties.

Opdrachtgever
Gemeente Emmen
Doel
Emmen werkt aan een grote nieuwe woonwijk: Delftlanden. Emmen groeit, dat is erg belangrijk voor de toekomst van deze gemeente. De gemeente heeft veel te bieden: ruimte, rust, groen, en uiteraard wonen in het gebied Delftlanden. Uit onderzoek blijkt dat gezinnen met jonge kinderen graag weg willen uit de Randstad. Mensen kijken dus om zich heen: waar verhuizen we naar toe? De gemeente wil Delftlanden presenteren als een goed alternatief om te wonen. Voorwaarde is dat mensen het wel kunnen leren kennen! Een campagne start om de naamsbekendheid van Delftlanden in de Randstad te vergroten. De oriëntatie naar een nieuwe woonomgeving begint vaak met internet, de website is dus van groot belang.
Specialisme
Development
Techniek:
CMS: Eigen merk, CSS, Javascript, PHP, XHTML
Andere cases van Multimove webworks
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines