Online regiomarketing en centrale databank voor Overijssel

Aanpak > Allereerst werkt Multimove aan een centrale databank voor alle toeristische informatie van de 21 VVV's in de hele provincie Overijssel. Voor elke regio en stad kan op basis daarvan een eigen online identiteit worden gemaakt. Op die manier kan regiomarketing optimaal effect bereiken.
Gezien de omvang van het project is voor de websiteontwikkeling eerst gestart met drie regio's: Zwolle, IJsseldelta (Kampen e.o.) en Vechtdal (Ommen en Hardenberg e.o.). Naderhand zijn de overige regio's en plaatsen gekoppeld aan de centrale databank en zijn de websites gerealiseerd.

Resultaat > Alle regio’s zijn in hun eigen stijl vertegenwoordigd op internet. Door de databank wordt centrale informatie optimaal gedeeld tussen de regio’s. Bezoekers kunnen regio’s beleven door zich met Google Maps 360 graden te oriënteren in de omgeving. Zo kunnen ze leuke activiteiten, evenementen, musea, golfbanen of restaurants bekijken.
Met een persoonlijke “tripplanner” slaan bezoekers hun favoriete locaties en evenementen eenvoudig op. Online fietsroutes downloaden is eenvoudig en in de webshop zijn diverse handige producten beschikbaar om het de bezoekers nog makkelijker te maken te genieten van de regio.

Geleverde diensten > Advies & ontwikkeling, design, Multimove CMS, maatwerk ontwikkeling, e-mail marketing, Google tools, training en hosting.

Opdrachtgever
RBT Vechtdal-IJsseldelta en GOBT
Merk
GOBT
Doel
De opdracht is een bijzonder en omvangrijk project. Een toerist moet zich in de toekomst optimaal kunnen oriënteren en voorbereiden op een of meerdere dagen uit in de verschillende regio's van Overijssel. Om dit mogelijk te maken moeten voor de regio’s diverse websites ontwikkeld worden. Belangrijker is echter nog dat cruciale informatie voor alle VVV’s centraal kan worden gedeeld en gebruikt.
Doelgroep
Touristen
Specialisme
Applicaties & widgets, Development, E-mail marketing, Fullservice internet bureaus, Webdesign
Techniek:
CMS: Eigen merk, Javascript, PHP, XHTML
Andere cases van Multimove webworks
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines