12

Het Centrum Jeugd en Gezin

Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) is een instantie die in onder andere de gemeente Apeldoorn in informatie voorziet over opgroeien en opvoeden.

Aanpak
De website moet veel items bevatten: prijsvragen, een activiteitenagenda en fotoalbums. E-mail nieuwsbrieven worden ingezet om snel bekendheid te krijgen in Apeldoorn. De diverse onderdelen van de website bevatten alleen die informatie die relevant is voor de doelgroep. De tool ReadSpeaker wordt ingezet om de website toegankelijk te maken.

Resultaat
Een website die specifiek per doelgroep de gewenste informatie geeft. Om actualiteit uit te stralen wordt het laatste nieuws en de aankomende activiteiten op elke pagina onder de aandacht gebracht. De toegankelijkheid van de website wordt gewaarborgd door het hanteren van de ‘Drempel Vrij’ richtlijnen. De website is toegankelijk gemaakt door de aanpasbare lettergrootte op de pagina’s en de inzet van ReadSpeaker om pagina’s voor te lezen. De inzet van ons Content Management Systeem maakt de website en de nieuwsbrieven makkelijk beheersbaar voor de gemeente.

Opdrachtgever
Gemeente Apeldoorn
Doel
De website moet de vier centra van de organisatie ondersteunen met informatie en tevens de bezoekers stimuleren om contact te zoeken met het CJG. De bekendheid van het CJG in Apeldoorn moet ook vergroot worden. De organisatie bedient vier doelgroepen: kinderen, jongeren tot 23 jaar, ouders/verzorgers en professionals. De website moet toegankelijk zijn voor al deze doelgroepen. Ook moet er rekening worden gehouden met bezoekers met een beperking.
Specialisme
Fullservice internet bureaus
Techniek:
CMS: Eigen merk, CSS, Flash, Javascript, PHP, XHTML
Andere cases van Multimove webworks
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines