123

Risico checker voor MVO Nederland

eFocus ontwikkelde een informatieve en praktische web applicatie voor MVO Nederland: de MVO Risico Checker . Een applicatie die bedrijven direct laat nagaan welke maatschappelijke risico’s zij lopen bij hun buitenlandse handel. Wij creëerden een one page design dat door te scrollen alle informatie op een speelse en uitdagende manier toont. Op deze manier is de pagina niet alleen overzichtelijk, maar weet het de bezoeker intuïtief mee te nemen in het informatieve proces.

Buitenlandse Zaken vraagt MVO Nederland een tool te ontwikkelen om ondernemers bewust te maken van de maatschappelijke risico’s die zij lopen bij handel met het buitenland. MVO Nederland wil een tool die ondernemers snel en adequate informatie verschaft over hun industrieën en handelspartners in het buitenland. Hierdoor komt internationaal MVO ook in contact met ondernemers die geholpen willen worden.

De MVO Risico Checker tool is vooral geënt op het gebruikersgemak, maar bestaat wel uit een complex en gelaagde risicoanalyse per land, sector, product en branche. Binnen enkele minuten ontstaat een relevant en betrouwbaar advies door het samenspel tussen generieke en zeer specifieke risico's. Het maakt de ondernemer direct bewust van de mogelijke risico’s die spelen in het betreffende land en de sector.

Door het overzichtelijke one-pagina-design scrolt de gebruiker in één beweging door de website. Hierdoor voelt het als één geheel, met één doel. Dit wordt ondersteund door haar frisse graphics en doeltreffende visuals. De pagina voelt als een beleving die je zonder enige moeite doorloopt en daarnaast waardevolle informatie verschaft. De bezoeker wordt bewust zonder daar veel voor te hoeven doen. Deze applicatie is een mooi voorbeeld van hoe een optimaal design de usability en flow van een tool maximaal kan ondersteunen.

Opdrachtgever
MVO Nederland
Doel
Ontwikkeling van web applicatie die bedrijven inzicht geeft in maatschappelijke risico's die zij lopen bij hun buitenlandse handel
Doelgroep
Bedrijven
Specialisme
Fullservice internet bureaus
Techniek:
CMS: Drupal
Andere cases van Valtech
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines