Runnersworld

Wat doet de site?
Runnersworld.nl is the place to be voor hardlopers. De nieuwe site biedt een community voor beginnende en ervaren hardlopers waar ze kunnen zoeken naar informatie, loopgroepen en loopmaatjes. Specifieke running-tools maken trainingsresultaten meetbaar en in de webshop kunnen hardloopgerelateerde artikelen besteld worden.

Hoe werkt de site?
De community biedt fanatieke hardlopers en experts de mogelijkheid te discussieren over hardlooponderwerpen. Daarnaast vind je nieuwe loopvrienden of -groepen. Verschillende tools geven de mogelijkheid tot het bijhouden van een gedetailleerd logboek, logging van de BodyMassIndex, downloaden van hardloopschema's en uitstippelen van routes. In de nabije toekomst wordt het mogelijk gemaakt om data te importeren van bepaalde hartslagmeters.

Alle shopowners hebben een belangrijke rol in de community. Als hardloopexperts adviseren zij communityleden bij bijvoorbeeld het opstellen van trainingsschema's, voorkomen van blessures en aankoop van nieuw hardloopmateriaal. Voor merken als Nike, Adidas, Polar en Brooks biedt de community de mogelijkheid om nieuws te verspreiden en mee te doen in de discussie.

Daarnaast kunnen organisatoren van hardloopevenementen een eigen evenementpagina opmaken om hun evenement te promoten.

Wat zijn de facts?
We hebben gekozen voor een softe lancering. Na de zomervakantie, als het hardloopseizoen weer begint en iedereen de extra kilo's er af wil trainen, zal de community verder gepromoot worden. Nieuwe functionaliteit voor meer dan 20.000 Runnersworld Routes Leden (geïntegreerd in de community) zal de community een enorme boost geven.

Opdrachtgever
Euretco
Merk
Runnersworld
Doel
Runnersworld is een franchise-winkelketen met 24 winkels in Nederland. Runnersworld heeft behoefte aan het opbouwen van een community rondom haar hardlopers om zo hardlopers aan zich te binden. Er zijn verschillende Nederlandse hardloopcommunities / tools zijn maar ze bieden geen van allen een complete oplossing, terwijl de steeds technischer ingestelde hardloper hier wel behoefte aan heeft. Met Runnersworld.nl is een begin gemaakt om één centrale plek te creëeren.
Doelgroep
Consumenten
Specialisme
Communities, Development, Fullservice internet bureaus, Interaction design, Mobiele diensten/applicaties, Mobiele websites, Project/Account, Social media, Vormgeving, Webdesign
Techniek:
CSS, Flash, Javascript, PHP
Andere cases van e-sites
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines