1

Botenbank.nl

Omdat de website een optimalisatie van een bestaand concept betrof, is het in dit traject belangrijk geweest om bezoekers niet de site opnieuw te hoeven laten ontdekken. Uitgangspunt is echter wel om eventuele drempels te verlagen / weg te nemen en een verbeterde uitstraling te kunnen tonen. Met het vernieuwde design is tegemoetgekomen aan deze wens om de herkenbaarheid van Botenbank.nl te vertalen naar een functioneel en aansprekend ontwerp.

Gebruiksvriendelijkheid bij een applicatie als Botenbank.nl is vanzelfsprekend van groot belang. De layout van de website is hier in geoptimaliseerd, maar ook de gebruikerservaring. De multi-media tool neemt hierin een belangrijke plaats in. Hiermee kunnen adverteerders eenvoudig foto’s en (embedded) video’s uploaden en bewerken. De visuele content biedt een conversieverhogende factor bij het botenaanbod binnen Botenbank.nl. Via de geïntegreerde player is de presentatie van foto’s en video’s van boten geoptimaliseerd.

Naast de gebruikerservaring voor de bezoekers is het voor Sanoma een uitgangspunt geweest een sterkere commerciële propositie in de site te verwerken. De belangrijkste wijziging van het nieuwe Botenbank.nl is het uitbreiden van de advertentiepakketten voor particuliere adverteerders en makelaars. Adverteerders kunnen nu kiezen uit uitgebreide advertentiemogelijkheden variërend van web-only tot meerdere combinaties tussen on- en offline (Botenbank Magazine).

Aanvullend kunnen makelaars een eigen bedrijfspagina opzetten, bannerruimtes inkopen en advertenties prominenter laten weergeven.

Het resultaat is terug te vinden op www.botenbank.nl.

Opdrachtgever
Sanoma Uitgevers
Merk
Botenbank
Doel
Optimalisatie van het webconcept, waarbij we ons toegelegd hebben op usability, de commerciele propostie, design en techniek
Doelgroep
Boten Liefhebbers
Specialisme
Advies/Consultancy, Development, Fullservice internet bureaus, Interaction design, Webdesign
Techniek:
.NET, CSS, Flash, Javascript, XHTML, XML
Andere cases van 4net Interactive
2010 - 2016 - Webguide.nl is een onderdeel van High Profile Locaties bv | Privacy statement | Eigendomsrechten
Hosting door Nines